De DreamDiVR duikbril

DreamDiVR is het beste te omschrijven als een rustgevende of activerende virtual reality-beleving van onderwaterwerelden. Primair in het water, maar het kan ook op het droge.

De VR-duikbril is vooral geschikt voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking en hun begeleiders. In het warme water van een (therapeutisch) zwembad of in een aangepaste ruimte werken zij in de virtuele onderwaterwereld aan  therapeutische of fysieke doelen.

 

Unieke eigenschappen

De DreamDiVR Virtual Reality duikbril is niet zomaar een VR bril. We denken goed na over wat onze gebruikers nodig hebben. En dat zie je terug.

Ook houden we goed contact met de gebruikers om met hun feedback de bril nog beter te maken. 

Waterdicht

Deze VR bril is volledig waterdicht, en veilig te gebruiken in natte omgevingen. Niet alleen in het zwembad, maar ook bijvoorbeeld onder de douche of in situaties waar ontsmetting belangrijk is.

Open karakter

De overgang naar een ‘andere werkelijkheid’ kan best ingrijpend zijn voor bepaalde doelgroepen. Daarom is de DreamDiVR niet volledig gesloten. Vanuit de ooghoeken blijft een connectie met de buitenwereld mogelijk.

Modulair

Waar gewerkt wordt, zit een ongeluk in een klein hoekje. De DreamDiVR is modulair opgebouwd, en onderdelen zijn eenvoudig vervangbaar. Zo is de bril na een ongelukje weer snel inzetbaar.

Draadloos opladen

Water en elektriciteit gaan niet goed samen – een nat apparaat aan oplader koppelen vinden wij geen goed idee. Daarom kan de DreamDiVR draadloos laden – ook als hij net uit het water komt.

Uniek beeldmateriaal

In samenwerking met duikers uit alle delen van de wereld zorgt DreamDiVR zelf voor uniek beeldmateriaal van de mooiste duikplekken op aarde. 

Begeleider in control

Als professional wil je in een sessie snel en eenvoudig de DreamDiVR kunnen bedienen. Met slimme oplossingen bepaalt de begeleider wat de client beleeft – zonder dat deze daarvoor de bril af hoeft te zetten.